Filter zraka za tovornjake je treba redno menjati ali čistiti

- Apr 03, 2019-

Kako pogosto se zračni filter viličarja zamenja ali očisti, kar bo pomagalo pri vzdrževanju avtomobila? To je osnovno znanje o vzdrževanju. Kaj, če ga ne spreminjam redno? Pogosto so uporabniki postavljali vprašanja o času zamenjave filtra. Tukaj na kratko povzamem vprašanja, povezana s ciklom zamenjave zračnega filtra, in upam, da vam pomagam.


Glavna funkcija zračnega filtra je filtriranje nečistoč v zraku in zagotovitev čistega plina za delo motorja. V tem procesu so nečistoče v zraku adsorbirane na površini zračnega filtra in po doseženi določeni kilometrini je učinek filtriranja v tem trenutku že zelo slab in ga je treba pravočasno zamenjati. Poleg tega, ko ugotovite, da je avto šibek, se motor zdi dolgočasen in da se olje uporablja, je treba zračni filter zamenjati pravočasno.


Uporaba umazanega zračnega filtra med vožnjo lahko povzroči nezadosten vnos motorja in nepopolno izgorevanje goriva, kar povzroči nestabilno delovanje motorja, zmanjšano moč in povečano porabo goriva. Zato mora avto ohranjati zračni filter čist.


Med velikim vzdrževanjem se zračni filter običajno zamenja z oljem, filtrom in filtrom za gorivo (razen vgrajenega filtra za gorivo). Na splošno se zamenja vsakih 5.000 km, eno za drugo. Intervali vzdrževanja, ki jih določijo različni proizvajalci vozil, niso enaki. Za določen cikel zamenjave veljajo zahteve proizvajalca. Vsak proizvajalec ima različne stroge predpise za zamenjavo ali čiščenje zračnega filtra vsakega vozila.


air filter

Par:Kakšna je vloga hidravličnega filtra? Naslednji:Standard za presojo ustreznosti filtra hidravličnega olja